портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорську пройшов круглий стіл «Перспективи реформи децентралізації у 2019 році»

Опубліковано 29 січня 2019 року, 16:40 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації


У Краматорську пройшов круглий стіл, присвячений перспективам впровадження у 2019 році реформи децентралізації у Донецькій області. Участь у роботі круглого столу взяли представники Донецької облдержадміністрації та Донецького Центру розвитку місцевого самоврядування. 

В.о. начальника управління з впровадження реформ та децентралізації Донецької ОДА Олександр Агулов розповів присутнім про стан реформи та перспективи об’єднання громад на найближчий час. За його словами, до 2020 року процес об’єднання громад на Донеччині має завершитись.

«Для громад немає сенсу затягувати процес об’єднання, адже вони втрачають значний ресурс – субвенції з держбюджету для розвитку інфраструктури. Ми неодноразово наголошували, що часто майбутні громади роблять зайві кроки – намагаються внести зміни до перспективного плану формування громад, хоча цей час та зусилля можна було б спрямувати на об’єднання. Донецька ОДА готова допомагати усім майбутнім громадам, адже впровадження реформи децентралізації є одним з головних завдань на найближчий час», - підкреслив Олександр Агулов.

Також піж час круглого столу представник департаменту охорони здоров’я Володимир Колесник розповів про проведення змін у системі охорони здоров’я області.