портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорську пройшов мітинг-реквієм до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

Опубліковано 14 грудня 2021 року, 14:23

Мітинг-реквієм до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відбувся у Краматорську сьогодні, 14 грудня.

Участь у заході взяв заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін. Разом з керівником Краматорської райдержадміністрації Андрієм Панковим, Краматорським міським головою Олександром Гончаренком, головою громадської організації «Краматорський союз ветеранів та інвалідів «Пам’ять Чорнобиля» Наілем Мардагалімовим, представниками командування ООС та поліції він поклав квіти до пам’ятника загиблим учасникам ліквідації на ЧАЕС. Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Також Вадим Філашкін вручив срібні значки (Герб Донецької області) п’ятьом ліквідаторам – членам громадської організації «Краматорський союз ветеранів та інвалідів «Пам`ять Чорнобиля».

«Сьогодні ми вшановуємо пам’ять героїв-ліквідаторів. 35 років тому сталось страшне горе. На захист нашої країни та на захист наших людей стали енергетики, правоохоронці, медичні працівники та військовослужбовці. Тільки злагоджені дії допомогли врятувати мільйони людей. Хочу подякувати ліквідаторам, які сьогодні поруч з нами, побажати їм та їх родинам всього найкращого, а найголовніше – здоров’я. Дякую вам, низький вам уклін!»,- наголосив заступник очільника області.

Нагадаємо, 14 грудня в Україні відзначають День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – людей, які змогли подолати страшну трагедію ХХ століття, що сталася 26 квітня 1986 року.

14 грудня 1986 року було закінчено будівництво саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС. Указом Президента України з 2006 року з метою гідного відзначення мужності, самовідданості і високого професіоналізму учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС саме 14 грудня встановлено Днем вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.