портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорську пройшов ярмарок громадських організацій

Опубліковано 04 вересня 2021 року, 17:35

Обласний ярмарок громадських організацій "Громадський пікнік" пройшов у Краматорську сьогодні, 4 вересня. 

Участь у заході взяли представники понад сорока громадських об'єднань з усієї Донецької області.

Урочисте відкриття ярмарку розпочалось з виступу начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Донецької облдержадміністрації Тетяни Тюріної. Вона зазначила, що сьогодні надзвичайно важливо прибрати формальні кордони між владою та громадськістю, щоб спільними зусиллями розвивати Донеччину та Україну. 

Також Тетяна Тюріна розповіла про власний досвід громадської діяльності у 2014 році у Маріуполі. Саме тоді, під час безсилля влади, громадськість як Донеччини, так і всієї країни змогла відстояти свою позицію на шляху до європейського розвитку.

До присутніх також звернулась начальник управління сім'ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання  Донецької ОДА Лілія Золкіна. Вона подякувала представникам громадських організацій за роботу та постійну підтримку ініціатив обласної влади. Також Лілія Золкіна зазначила, що для Донецької області діяльність громадських організацій має надзвичайно велике значення через те, що вони можуть виконувати програми, покликані на покращення життя мешканців області, особливо тих, хто опинився в біді. Окремо вона звернула увагу на те, що організації Донеччини успішно втілюють програми з гендерної рівності та протидії насиллю.

Громадські організації розгорнули десятки цікавих локацій на ярмарку. Так, вони не тільки презентували власну діяльність, але й влаштували цікаві мистецькі, професійні та психологічні тренінги, у яких могли взяти участь всі охочі.

Важливою частиною локацій стала їх інклюзивність, адже значна частина організацій працює саме для підтримки осіб з інвалідністю та осіб третього віку. Гості ярмарку могли придбати мистецькі вироби для підтримки діяльності організацій.

Завершився ярмарок показовими виступами з козацького фехтування та японських бойових мистецтв. Також представники громадськості влаштували концерт.