портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорську провели засідання комісій щодо призначення стипендій спортсменам і тренерам Донеччини

Опубліковано 25 лютого 2020 року, 16:48 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

25 лютого в місті Краматорськ відбулися засідання комісій з відбору претендентів на призначення стипендій перспективним спортсменам та тренерам Донецької області.

Головував на засіданнях заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін. Про ситуацію щодо спортсменів та тренерів, яким із обласного бюджету призначено щомісячні стипендії на 2020 рік, доповів начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик.

Нагадаємо, з 1 січня поточного року стипендії отримують 70 спортсменів (із них 40 представляють олімпійські види спорту, 15 – неолімпійські види спорту і ще 15 – види спорту серед осіб з інвалідністю), а з 1 лютого, уперше на Донеччині, призначено стипендії 30 тренерам (20 – олімпійські види спорту, 5 – неолімпійські види спорту і ще 5 – види спорту серед осіб з інвалідністю).

Відповідно до Положення про стипендії перспективним спортсменам Донецької області, позбавлення стипендії може відбуватись у разі порушення атлетом навчально-тренувального процесу, зниження спортивних результатів, невиконання індивідуального плану підготовки або дискваліфікації спортсмена. У зв’язку з цим, керівником відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Федерація комбат Дзю-Дзюцу України» в Донецькій області Андрієм Безуглим підготовлено лист-клопотання щодо провідної спортсменки Божени Мальцевої, яка в 2019 році стала переможницею та срібною призеркою чемпіонату світу з комбат Дзю-Дзюцу, здобула два «золота» на Кубку світу з хортингу.

Присутня на засіданні Божена пояснила, що порушення нею навчально-тренувального процесу та невиконання індивідуального плану підготовки пов’язано із травмою спини, отриманої внаслідок спортивних навантажень. Вислухавши доводи тренера, спортсменки та головного лікаря Обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру Антона Діденка, члени комісії вирішили не позбавляти Божену стипендії, а надати їй можливість пройти повноцінну реабілітацію в диспансері.

Згідно наступного питання порядку денного, розглядали призначення стипендій тренерам Донеччини. Так, Донецький регіональний центр з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» звернувся до управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації щодо виняткової ситуації: заслужений тренер України з плавання серед осіб з інвалідністю Андрій Казначеєв відмовився подавати документи на отримання стипендії з особистих причин.

Зважаючи на це, члени обласної комісії вирішили позбавити стипендії Андрія Казначеєва за порушення порядку подання відповідних документів та призначити стипендію іншому тренеру з видів спорту серед осіб з інвалідністю, якого на засіданні 21 січня 2020 року було включено до резерву. Присутні одноголосно проголосували за кандидатуру заслуженого тренера України з плавання, тренера-викладача Донецької обласної дитячо-юнацької спортивної школи для осіб з інвалідністю Василя Лисенка, який є наставником заслуженого майстра спорту України Олександра Комарова – переможця та бронзового призера Паралімпійських ігор 2016 року, володаря нагород чемпіонатів світу та Європи, кандидата на участь у Паралімпійських іграх 2020 року.