портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорську розповіли про 5 років спротиву російській агресії

Опубліковано 17 квітня 2019 року, 17:25 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні у Краматорську відбувся круглий стіл  «Український спротив. 5 років російської агресії  - 5 років боротьби». Захід було ініційовано Донецькою облдержадміністрацією за підтримки Служби безпеки України, Українського інституту національної пам’яті та громадського сектору. У ньому взяли участь директор департаменту інформаційної та внутрішньої політики Наталія Чукова, представники СБУ, Міністерства інформаційної політики, громадські активісти, волонтери та молодь.

«З початку Революції гідності, російської окупації в Криму, а згодом й Донбасу, кожен з наших учасників зустрічі за ці 5 років пройшов свій шлях, але їх об’єднує Україна і Донеччина. Саме вони з початком агресії Росії в Україні й по цей час роблять все можливе, щоб розвінчати міф про «російський Донбас. Починаючи з червня 2014 року, українські військові розпочали звільнення міст Донецької області від російських окупантів. Нажаль, у нас не вистачило сил повністю звільнити всю територію Донецької та Луганської областей, але ЗСУ кожного дня, крок за кроком просуваються й звільняють нашу землю від агресора. З моменту звільнення територій, українська влада розпочала активну відбудову та розвиток населених пунктів Донеччини. Кожного дня ми бачимо, як відновлюється соціальна інфраструктура, відкриваються нові Центри безпеки і ЦНАПи», - наголосила Наталія Чукова.

Також про події 2014 року розповіла полковник Служби безпеки України Юлія Лапутіна. Слід зазначити, що ще у 1994 році Юлія брала участь у спецопераціях з нейтралізації сепаратистського путчу в Криму. Першою операцією після оголошення АТО стала висадка в квітні 2014 року першої об’єднаної групи СБУ у Краматорський аеропорт. Юлія також прибула у складі групи. ЇЇ завданням було налагодити контакти з проукраїнськими активістами, розвідка і передача інформації, а також ведення переговорів з місцевими прихильниками терористів. У результаті таких переговорів вдалося уникнути штурму українських блокпостів та зберегти життя наших захисників.