портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорську відбулась конференція з питань фізичного виховання дітей з особливими освітніми потребами

Опубліковано 22 вересня 2020 року, 09:43 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Конференція «Інклюзивна освіта» відбулася у Краматорську у межах проєкту «Демократичне врядування у Східній Україні», що реалізується Агенством США з міжнародного розвитку USAID, та грантового проєкту «FootyStar Інклюзія».

У заході взяли участь працівники департаменту освіти і науки облдержадміністрації, Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, керівники закладів освіти з інклюзивними групами/класами м. Краматорська. 

За підтримки USAID і громадської організації дітей з інвалідністю «Футістар Інклюзія» на прес-конференцію була запрошена Інна Горобенко (м. Київ) психолог, кандидат педагогічних наук, тренер з питань інклюзивної освіти, яка надала низку рекомендації щодо розвитку дітей з особливими освітніми потребами в позашкільній освіті, залучення їх до занять спортом.

Також учасники конференції мали змогу почути реальні історії від дітей, які вже відвідують секцію, їх батьків та тренерів.

На сьогодні проєкт «Футістар Інклюзія» реалізується у 3 містах Донеччини: Краматорськ, Слов’янськ, Дружківка. На безкоштовні заняття з футболу запрошуються хлопчики і дівчата з особливими потребами та з інвалідністю від 3 років за адресою: м. Краматорськ, вул. Паркова, 81 у приміщенні СК «Олімп».