портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорську відбулась вулична акція до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми

Опубліковано 18 жовтня 2019 року, 16:49 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Європейський день боротьби з торгівлею людьми започаткований 18 жовтня 2007 року Європейським Парламентом, як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми та небайдужості громадськості до цього явища.

Торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини. Ця діяльність є найшвидше зростаючою кримінальною діяльністю у світі. За оцінками Міжнародного центру із запобігання злочинності ООН, щорічний грошовий обсяг за даний транснаціональний злочин становить 30 мільярдів доларів на рік, що робить його другим за величиною після торгівлі наркотиками. Україна була серед перших країн у Європі, яка у 1998 році встановила кримінальну відповідальність за торгівлю людьми.

У Краматорську 18 жовтня відбулась вулична акція до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми. Учасники акції пройшли ходою від площі Миру до парку відпочинку імені Пушкіна по вулиці Академічній.

З ініціативою проведення акції виступила Міжнародна громадська організація «Кампанія А 21» та «Ліга ділових та професійних жінок». З метою інформування громадян Донецької області про проблему торгівлі людьми управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації підтримало проведення заходу в усіх містах та районах області.

Про проблему торгівлі людьми учасникам акції розповіли представник Координатора проектів ОБСЄ в Україні, керівник обласної ліги ділових та професійних жінок Касьяненко Вікторія, начальник відділу молодіжної політики та у справах сім’ї Управління з гуманітарних питань Краматорської міської ради Мацків Вероніка, старший інспектор группи зв’язків з громадськістю батальону патрульної поліції в містах Краматорськ та Слов’янськ управління патрульної поліції в Донецькій області старший лейтенант поліції Наталя Бокова.

Торгівля людьми була та залишається актуальною проблемою як для нашого регіону, так і для України, та потребує консолідації як зусиль інституцій на державному рівні, так і зусиль міжнародної спільноти.