портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорську відбулось засідання обласної комісії з питань використання водних об’єктів

Опубліковано 12 грудня 2019 року, 14:50 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

У Краматорську пройшло засідання обласної комісії з визначення переліку об’єктів, що можуть бути передані у користування на умовах оренди, та вирішення питань щодо використання водних об’єктів, наданих в оренду до 01.07.2013. Засідання пройшло під головуванням перший заступник голови облдержадміністрації, голова обласної комісії з визначення переліку об’єктів, що можуть бути передані у користування на умовах оренди, та вирішення питань щодо використання водних об’єктів, наданих в оренду до 01.07.2013 Ігоря Мороза. Участь у заході взяли керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники ДП «Донецького обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України», Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів, Державної екологічної інспекції у Донецькій області, Державного агентства рибного господарства у Донецькій області, Донецького обласного управління лісового та мисливського господарства та Головного управління Держгеокадастру у Донецькій області.

Під час заходу обговорили перелік водних об’єктів, які можуть бути передані у користування на умовах оренди на земельних торгах, оновлення договорів на підготовку лотів для продажу права оренди на земельних торгах (у формі аукціону) з землевпорядними організаціями, а також продовження терміну дії договорів оренди, укладених до 01 липня 2013 року.

Ігор Мороз наголосив, що надзвичайно важливим питанням є дотримання орендарями вимог законів щодо належного оформлення документів на водні об’єкти та землю, розташовану під ними.

«Головною метою належного оформлення договорів оренди водних об’єктів та сплати податків на господарчу діяльність є наповнення бюджетів громад грошима, які дозволять громадам, на території яких розташовані ці об’єкти розвиватись належним чином», - заявив він.

На розгляд комісії було спрямовано 14 заяв щодо продовження терміну дії договорів оренди на 10 років. За результатами розгляду заяв усі орендарі отримали рекомендації щодо оформлення документів. Ігор Мороз підкреслив, що деякі орендарі отримали продовження договорів не на 10 років, а на два, протягом яких вони мають отримати усі необхідні документи на оренду земель та ведення господарської діяльності. Після виготовлення усього пакету документів орендарі зможуть звернутись за продовженням договорів на значно триваліші терміни.