портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорську відбулось засідання саб-кластеру з протидії насильству

Опубліковано 26 лютого 2020 року, 14:46 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

У Краматорську відбулось чергове засідання саб-кластеру з протидії гендерно зумовленому насильству. Засідання очолили національний координатор саб-кластеру з протидії гендерно зумовленому насильству, радник Фонду ООН у галузі народонаселення та начальник відділу сімейної політики управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації.

У зустрічі взяли участь представники ключових державних суб'єктів у реагуванні на домашнє насильство і насильство за ознакою статі - департамент освіти і науки, служба у справах дітей облдержадміністрації Донецький обласний центр соціальних служб для сім'ї, дітей молоді, Донецький обласний навчально-методичний центр психологічної служби системи освіти. Учасниками зустрічі були представники міжнародних і місцевих громадських організацій, дотичних до реагування на домашнє і гендерно зумовлене насильство в області: ПРОООН, УВКБ ООН, GIZ, Save the Children, People in Need, DRC, Лікарі світу, Слов'янське серце та інші.

На засіданні саб-кластеру обговорювались останні зміни в законодавстві та основні досягнення минулого року у сфері протидії насильству, як на національному рівні, так і в Донецькій області, в т.ч. запуск урядового контактного центру 1547 для постраждалих від домашнього насильства, зміцнення міжвідомчої взаємодії в області через проведення ряду заходів, створення нових мобільних бригад соціально-психологічної допомоги тощо.

Учасники поділились своїми планами діяльності на 2020 рік, в т.ч. щодо створення нових спеціалізованих служб підтримки для осіб, які постраждали від домашнього і гендерно зумовленого насильства, в Донецькій області. Окрема увага приділялась проблемам у реагуванні на домашнє і гендерно зумовлене насильство. Такі регулярні координаційні зустрічі дозволяють діяти всім структурам в максимально ефективний спосіб, об'єднуючи зусилля та уникаючи дублювання діяльності.