портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорську відкрили оновлений колцентр на базі Центру первинної медико-санітарної допомоги №1

Опубліковано 26 липня 2021 року, 14:55

Урочисте відкриття оновленого медичного колцентру відбулось сьогодні, 26 липня, на базі Центру первинної медико-санітарної допомоги №1 у Краматорську за участі виконувача обов'язків керівника відділу з питань співробітництва в Представництві ЄС в Україні Мартіна Шрьодера, керівника Програми ООН із відновлення та розбудови миру Віктора Мунтяну, заступника голови Донецької облдержадміністрації Вадима Філашкіна та міського голови  Краматорська Олександра Гончаренка. 

Відтепер для мешканців Краматорська надання медичних послуг відбуватиметься зручніше та ефективніше. У колцентрі пацієнтам пропонують комплексну підтримку, а крім того, дзвінки до медичного закладу перенаправляються координаторам, залишаючи можливість персоналу повністю зосередитись на допомозі пацієнтам.

Обладнання для потреб колцентру придбано у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Мартін Шрьодер розповів про цілеспрямовані кроки ЄС задля зміцнення системи охорони здоров'я в Україні, зокрема у східних областях. Він також наголосив на важливості покращення якості медичних послуг на всіх рівнях та врахування потреб пацієнтів.

«Європейський Союз продовжує підтримувати ефективне функціонування системи охорони здоров’я на сході України, забезпечуючи задоволення потреб усіх місцевих жителів. Спільно з нашими партнерами з Програми ООН із відновлення та розбудови миру та Європейського інвестиційного банку ми впроваджуємо нові підходи до надання медичних послуг, що є ключовим у часи пандемії COVID-19, та реконструюємо медичні заклади Донеччини та Луганщини. Як ми сьогодні бачили, роботу колцентру координують спеціально підготовані співробітники, завдяки чому зменшується адміністративне навантаження на персонал лікарні, покращується надання пацієнтоорієнтованих послуг», – додав пан Шрьодер.

«Ми вдячні нашим міжнародним партнерам за такий суттєвий вклад у підтримку та розвиток нашої медицини. Спільними зусиллями ми вже реалізували багато важливих проєктів, і, сподіваюсь, ця робота буде продовжена наступного року. Підтримка закладів охорони здоров’я надзвичайно важлива саме зараз, в умовах пандемії. Впевнений, що разом ми з гідністю подолаємо коронавірусну інфекцію та разом продовжимо розбудовувати якісну українську медицину», - зазначив Вадим Філашкін.

У колцентрі задіяно п’ять координаторів та налагоджено спеціальну систему збереження дзвінків, завдяки якій координатори мають можливість перетелефонувати тим, хто не зміг додзвонитися одразу. Надалі кількість працівників колцентру буде збільшено для покращення комунікації з пацієнтами.

Керівник Центру первинної медико-санітарної допомоги №1 м. Краматорська, головний лікар Олександр Власенко зазначив, що створення колцентру є дуже своєчасним, враховуючи необхідність швидкого реагування на запити громадян.

«Для реалізації подібних задумів важливо формувати єдині норми та цінності для співробітників. Це, зокрема, комунікаційні навички персоналу та використання пацієнтоорієнтованого підходу у щоденній діяльності. Ми вдячні нашим міжнародним партнерам з ЄС за облаштування комфортних робочих місць для координаторів та підтримку у впровадженні таких підходів», – зауважив Олександр Власенко.