портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорську з нагоди 35 роковин Чорнобильської трагедії висадили білі троянди

Опубліковано 26 квітня 2021 року, 13:13

Тридцять п’ять кущів білих троянд висадили у Краматорському сквері Слави з нагоди 35 роковин Чорнобильської трагедії сьогодні, 26 квітня.

Ці квіти - символ пам’яті та майбутнього відродження Чорнобильської зони.

У Краматорську пройшов меморіальний мітинг, учасники якого хвилиною мовчання вшанували пам’ять ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та жертв тієї катастрофи. «Ми завжди пам’ятатимемо людей, які поклали своє здоров’я і життя, щоб врятувати світ від страшної біди», - зазначив голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко.

26 квітня 1986 року – день найбільшої в історії людства техногенної катастрофи. Під час експерименту на 4-му реакторі Чорнобильської атомної електростанції сталися два вибухи. В атмосферу Землі вирвалась хмара радіоактивного пилу. Аварія на Чорнобильській АЕС призвела до непоправних медичних, економічних і соціальних і гуманітарних наслідків. Щоб приборкати пожежу на Чорнобильській АЕС та подолати її наслідки у наступні роки, знадобилися зусилля 600 тисяч людей. 6 393 з них – уродженці Донецької області.