портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорську запустили будівництво другої черги полігону твердих побутових відходів

Опубліковано 03 серпня 2017 року, 15:00

У Краматорську на регіональному полігоні твердих побутових відходів почалось будівництво другої черги. Новий регіональний полігон обладнаний за останніми технологіями та відповідає європейським екологічним стандартам. Він буде обслуговувати міста та райони Північної Донеччини.

На полігоні буде збудовано три ділянки для накопичення відходів, став для інфільтрату а також завод з сортування сміття. Найближчим часом буде придбано устаткування для переробки люмінесцентних ламп. У перспективі на Донеччині має отримати устаткування для утилізації ртуті та медичних відходів.

«Найближчим часом ми маємо провести рекультивацію старих полігонів та створити у найбільших містах перевантажувальні станції. Також вже ведуться роботи зі створення новітніх полігонів по всій області. Зараз міста, які зможе обслуговувати Краматорський полігон, мають повністю ліквідувати стихійні звалища. Міста та райони півночі Донеччини мають бути очищені від сміття до 15 жовтня цього року», - заявив голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський.

Під час урочистого запуску робіт на другій лінії полігону, очільник області зазначив, що муніципалітети мають звернути увагу на переробку та брекетування деревини, що дозволить значно зменшити кількість сміття на звалищах. Також Павло Жебрівський зауважив, що комерційні полігони мають привести власне захисне обладнання у відповідність до екологічних норм.

«Існування комерційних полігонів – однозначно гарний показник. Проте підприємці мають дотримуватись екологічних стандартів. Ми будуємо взірцеві полігони, тому маємо повне моральне право вимагати від бізнесу дотримання правил», - підкреслив Павло Жебрівський.

Проект вартістю 94 млн. гривень фінансується за рахунок коштів обласного екологічного фонду. Продовження будівництва дозволить не тільки вирішити проблему екологічного оздоровлення північної групи міст Донеччини, а й дасть можливість зацікавити потенційних інвесторів у вкладанні коштів на будівництво супутніх виробництв.

P1750775 P1750778 P1750785 P1750792 P1750839 P1750842 P1750853

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації