портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорську змінений формат прийому пацієнтів у Центрах первинки

Опубліковано 28 квітня 2020 року, 16:13 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Про це 28 квітня під час брифінгу в Донецькій облдержадміністрації повідомив головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги №1 м. Краматорськ Олександр Власенко.

За його словами, усі первинки, які знаходяться в селищах міста Краматорська, працюють у звичному режимі, однак змінився формат – при вході до амбулаторії є так званий фільтр – медична сестра в ізоляційному халаті, масці, з екраном. Вона вимірює температуру та з’ясовує мету візиту до амбулаторії. 

«Якщо у пацієнта є підвищена температура або симптоми респіраторних захворювань, то він направляється до кабінетів інфекційного прийому, де знаходиться черговий лікар або медична сестра. У цьому кабінеті пацієнта оглядають окремо від загального потоку пацієнтів. Тут можна пройти швидкий тест або збір матеріалу на ПЛР», – зазначив Олександр Власенко.

Такі заходи вжиті для того, аби створити безпечні умови для тих категорій пацієнтів, які мають хронічні захворювання або знаходяться в групі ризику зараження COVID-19. Для того, щоб вони не відвідували амбулаторії та уникали зараження, їм виписують рецепти дистанційно, контактування відбувається у телефонному режимі. Також організовані 2 мобільні бригади, які, за направленням сімейних лікарів або лабораторного центру, виїжджають та тестують пацієнтів, які приїхали з інших регіонів або із-за кордону.