портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Лимані відкрили чотирнадцятий в Донецькій області активний парк

Опубліковано 19 серпня 2021 року, 09:15 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Чотирнадцятий активний парк у Донецькій області відкрився у Лимані 18 серпня у рамках президентської програми «Здорова Україна», покликаної зробити життя українців довшим і якіснішим.

У відкритті спортивної локації взяли участь Лиманський міський голова Олександр Журавльов і начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик. Відтепер всі охочі матимуть вільний доступ до занять спортом в парку мікрорайону «Південний» біля озера Ломоносівського.

«Шведська стінка», комплекс брусів і турніків, лавка для динамічних вправ, а також координаційна лінія, вільний простір та сходинки – кожен із цих шести елементів активного парку має навігаційну табличку «Тренуйся тут» з QR-кодом. Відсканувавши його за допомогою смартфону, можна переглянути відеоуроки з вправами різного рівня складності (новачок, середній, профі) та повторити їх за віртуальними тренерами – відомими особистостями, зірками українського спорту та естради.

Соціальний проєкт «Активні парки – локації здорової України» передбачає створення нових місць для занять фізичною активністю, а також збільшення кількості прихильників спорту на існуючих майданчиках. Усі локації брендовані в кольорах програми «Здорова Україна», на вихідних координатори з метою розширення спортивної спільноти проводитимуть тут різноманітні заходи.

Нагадаємо, старт проєкту в Донецькій області дали 23 липня в краматорському парку ім. О.С. Пушкіна. Станом на 18 серпня в регіоні всього відкрито 14 активних парків: два – у Бахмуті, по одному – у містах Авдіївка, Волноваха, Вугледар, Добропілля, Дружківка, Костянтинівка, Краматорськ, Лиман, Мар’їнка, Маріуполь, Покровськ, а також смт Олександрівка.

Інші новини за темою