портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Маріуполі через розлив Старокримського водосховища підтоплено присадибні ділянки та будинки

Опубліковано 17 червня 2021 року, 22:13

Тридцять дві присадибні ділянки та будинки у Маріуполі підтоплено через розлив Старокримського водосховища. Про це голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко повідомив у Facebook.


На гідротехнічних спорудах, які належать Кальчицькій громаді і перебувають у несправному технічному стані, сталася аварія, через яку великий масив води потрапив до Старокримського водосховища, розташованого на території Маріуполя.


Станом на 20:30 рівень води не знижується, вона вже переливається через дамбу водосховища. Окрім житлових будинків та присадибних ділянок, від розливу постраждав автомобільний міст через річку.


Загалом Старокримське водосховище має достатній об’єм, аби прийняти кількість води, що зазвичай проходить із повінню. Але цього разу надходження води більше, ніж будь-коли. 


Під час обстеження території рятувальники ДСНС за допомогою автівки та надувного човна врятували п’ятьох осіб літнього віку. Зараз на місці працюють також співробітники Національної поліції, які регулюють рух і перенаправляють транспорт в об’їзд.