портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Маріуполі відбувся Всеукраїнський форум «Молодіжні центри в Україні»

Опубліковано 08 листопада 2021 року, 09:15 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Всеукраїнський форум «Молодіжні центри в Україні» відбувся у Маріуполі. 

Захід було організовано Міністерством молоді та спорту України спільно з Донецькою облдержадміністрацією, Асоціацією молодіжних центрів України та Всеукраїнським молодіжним центром. 

Учасниками форуму стали представники Донецької, Львівської, Запорізької, Дніпропетровської, Кировоградської, Харківської, Херсонської, Одеської, Сумської областей та м. Київ.

Участь в урочистому відкритті заходу взяли заступник Міністра молоді та сорту України Марина Попатенко, заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна, народний депутат Верховної ради України Дмитро Лубінець, заступник Маріупольського міського голови Олександр Кочурін, голова Маріупольської райдержадміністрації Наталія Букрєєва та директор державної установи «Всеукраїнський молодіжний центр» Валерій Демченко. 

Марина Попатенко передала подяки Міністерства молоді та спорту України для радника голови Донецької облдержадміністрації Тамари Лук’янчук, директора Донецького обласного дитячо-молодіжного центру Аліни Сорокіної, начальника відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Авдіївської міської військово-цивільної адміністрації Олексія Кравченко. Також почесною грамотою Міністерства було нагороджено заступника начальника управління – начальник відділу у справах молоді Дніпропетровської обласної державної адміністрації Владислава Яцука.

Юлія Костюніна у своєму виступі повідомила, що у 2021 році відбулись важливі кроки для розвитку молодіжної політики у Донецькій області. Було прийнято програму «Молодь Донеччини» на 2021-2025 року, на реалізацію якої передбачено понад 14 млн. грн з обласного бюджету та понад 23 млн. грн. з бюджетів територіальних громад. Також затверджено програму національно-патріотичного виховання у Донецькій області на 2021-2025 роки. Вперше на програму національно-патріотичного виховання окремо виділено кошти обласного бюджету у сумі понад 25 млн. грн. В області працюють 128 молодіжних центрів. Загальна сума коштів, що були виділені з обласного бюджету на їх створення - 46,5 млн. грн, із бюджетів міст, районів, територіальних громад - 51,92 млн, грн, залучені кошти - 2 млн. грн.  Також працює 6 наметових таборів. Спільна робота у молодіжній сфері неодмінно дасть свої позитивні результати, а інвестиції у молодь – це вірний шлях до економічного розвитку Донецької області та України в цілому.

Після урочистого відкриття заходу відбулися панельні дискусії «Про тенденції та плани щодо розвитку молодіжної інфраструктури та підтримки молодіжних ініціатив в Україні», «Моделювання регіональних мереж молодіжних центрів».

Учасники форуму обговорювали проєкти нормативно-правових актів щодо діяльності молодіжних центрів та молодіжних просторів, розроблених відповідно до вимог Закону України «Про основні засади молодіжної політики».

Досвід Донецької області у сфері реалізації державної молодіжної політики представили Ганна Авдіянц, керівник молодіжного центру «Теплиця», Борис Гольцев, директор комунального закладу «Вугледарський міський молодіжний центр «МІКС», Тетяна Трашуніна, методист Донецького обласного дитячо-молодіжного центру, Аліна Козицька, голова Молодіжної ради Маріуполя.

Напрямки молодіжної роботи, які впроваджуються на національному та регіональному рівнях постійно трансформуються з метою врахування актуальних потреб молоді.

Форум проводиться із дотриманням діючих обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19.