портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Маріуполі та Покровську визначили локації, де працюватимуть активні парки

Опубліковано 03 березня 2021 року, 18:33 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Донецька область  готується до старту соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України», який ініційовано Президентом України у 2021 році з метою зробити спорт ближчим до людей, створити умови та можливості для кожного ставати здоровіше.

Сьогодні, 3 березня, в містах Маріуполь та Покровськ відповідні робочі наради провели заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін і начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик. До обговорення долучилися голова Покровської райдержадміністрації Андрій Бондаренко, заступник Покровського міського голови Костянтин Мілютін, начальник управління молоді та спорту Маріупольської міської ради Олексій Казанцев, начальник управління сім’ї, молоді та спорту Покровської міської ради Олександр Швайко.

У спілкуванні було окреслене першочергове завдання – підготовка до 1 квітня локацій у місцях масового відпочинку населення, що передбачають регулярне проведення заходів у різних формах, методах і засобах з оздоровчої рухової активності. У Маріуполі таку локацію облаштують у парку «Веселка», а в Покровську – у парку «Ювілейний».

Зазначені парки повинні мати 6 необхідних основних елементів інфраструктури: «шведську» стінку, комплекс турніків/гімнастичних брусів, лавку для виконання динамічних вправ, сходинки та зону (вільний простір) для створення координаційної лінії. Кожен із цих елементів буде позначений QR-кодом з можливістю переходу на спеціальний сайт з відеоуроками.

Комплекс розроблених вправ передбачає декілька рівнів складності під час виконання вправ, спрямованих на розвиток основних рухових якостей: загальна витривалість, сила, спритність, координація, гнучкість, швидкість. Таким чином, проєкт дозволить кожному українцю самостійно займатися спортом за допомогою онлайнових завдань – у будь-який день та час доби.

Інші новини за темою