портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Маріуполі вшанували пам'ять загиблих під час обстрілу мікрорайону «Східний»

Опубліковано 24 січня 2019 року, 11:59 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

24 січня в Маріуполі відбувся мітинг-реквієм за загиблими під час обстрілу мікрорайону «Східний». Вшанувати пам’ять загиблих зібрались мешканці міста, громадськість, військовослужбовці, представники міської влади. Також участь у заході взяв заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз.

Звертаючись до присутніх, він зауважив, що обстріл Маріуполя 4 роки тому – це злочин проти людства та людяності.

«Найманці і посібники російських загарбників цинічно і безжально розстріляли мирне місто. Рано чи пізно покарання знайде їх. Всі причетні, хто виконували злочинні накази, будуть знайдені та покарані. Цим обстрілом вони намагалися зламати Маріуполь, Донеччину та всю Україну, але отримали спротив. Цей жахливий злочин підняв всіх українців. Спочатку Україна жахнулася, а потім усвідомила, що зворотного шляху вже немає. І ми маємо вистояти та перемогти. Мир досягається тільки одним способом – це перемога або поразка. Те, що стало тут, чотири роки тому, буде нам постійно нагадувати, що ми зобов’язані перемогти, зобов’язані знайти всіх тих, хто вчинив це злодіяння. Нас не зламають і нас не переможуть. З нами правда, з нами Бог, з нами Україна», –зауважив заступник очільника області.

Нагадаємо, що 24 січня 2015 року російсько-окупаційні війська з території селищ Саханка-Жовтневе обстріляли з систем залпового вогню БМ-21 «Град»  мирний мікрорайон «Східний».