портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Міжнародний день дарування книг на Донеччині відбулась презентація книги "Без ротації" Наталки Позняк-Хоменко

Опубліковано 14 лютого 2024 року, 14:24

Сьогодні за участі заступника голови Донецької облдержадміністрації Олександра Шевченка з нагоди Міжнародного Дня дарування книг відбулась презентація книги Наталки Позняк-Хоменко "Без ротації".

На думку заступника голови Донецької ОДА, важливо сприяти розповсюдженню книг, наповненню бібліотечних фондів сучасною літературою. Міжнародний день дарування книг – чудовий привід зробити це вчергове.

"Росіяни неодноразово намагались знищити нашу націю, стерти нашу пам'ять. Можна переписати підручник історії, але не можна знищити правду. Дуже важливо, що ця книга розповідає правду про події сьогодення від реальних учасників подій. Щиро дякую Інституту національної пам'яті за збереження та відродження нашої історії, адже у часи гібридної агресії це має величезне значення", - зазначив Олександр Шевченко.

З вітальним словом до присутніх звернулася авторка книги. За її словами, десятиліття пропаганда ворога доволі успішно створювала міф про російську Донеччину. 

"Очевидно, що захоплення територій на сході України, так само як і Кримського півострова, було ретельно спланованою операцією російських спецслужб, реалізованою переважно росіянами за участі місцевих колаборантів: завербованих, одурманених російською пропагандою. Істину про події, що розгорталися на Донеччині розповідає моя книга «Без ротації», - зазначила письменниця. 

Ця книга є новим виданням Українського інституту національної пам’яті. Вона дає можливість подивитися на російсько-українську війну, яка десятий рік триває на сході України, очима вихідців із тих країв, які взяли до рук зброю, щоб захищати свою землю від російських найманців, і досі тримають свої позиції. Книга містить багато спогадів очевидців про початок російської агресії і про те, як і чиїми руками робилися всі ці «новоросії».