портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У обласному спортивному коледжі ім. С. Бубки втретє провели день відкритих дверей

Опубліковано 01 червня 2024 року, 21:27

1 червня комунальний заклад «Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки», що наразі функціонує на базі Полтавського національного педагогічного університету ім. В. Короленка, організував день відкритих дверей та обласний захід у рамках Всеукраїнського Олімпійського дня.

Учнів, студентів і тренерсько-педагогічний склад привітали заступник голови Донецької обласної державної адміністрації Ігор Бойко, начальник управління фізичної культури та спорту ОДА Володимир Мицик, ректорка Полтавського національного педагогічного університету ім. В. Короленка Марина Гриньова, проректор з інфраструктурного розвитку та ресурсного забезпечення ПНПУ Віктор Дудник, представник уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Полтавській області Владислав Носенко, генеральний менеджер зі спорту компанії «Епіцентр», генеральний секретар Федерації важкої атлетики України Борис Лобко, директор Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С. Бубки Ігор Анушкевич, срібний призер Олімпійських ігор і чемпіон світу з боксу Олександр Хижняк, директор гіпермаркету ТОВ «Епіцентр» м. Полтава Валерій Смоквина, державний тренер з важкої атлетики Віктор Слободенюк, член виконкому Федерації важкої атлетики України Кім Ткаченко, президент Федерації важкої атлетики Донецької області Сергій Третьяков, представниця піар департаменту ТОВ «Епіцентр» Тетяна Алексенко.

«Єдиний на Донеччині навчальний заклад, який сприяє підготовці спортсменів високого класу, має на сьогодні вагомі здобутки – дякую кожному і кожній, хто доклав до цього зусиль. Хоч наш спортивний коледж є двічі переселенцем – спочатку із Донецька в Бахмут, а потім із Бахмута в Полтаву, – його вихованці з року в рік відзначаються гідними результатами на всеукраїнських та міжнародних змаганнях. І Донецька облдержадміністрація продовжить й надалі робити все можливе, аби забезпечити дітей умовами для досягнення яскравих перемог, нових медалей і рекордів. Слава Україні!», – сказав Ігор Бойко.

Від імені спортивної спільноти Донеччини Ігор Бойко подякував за всебічну допомогу керівництву Полтавського національного педагогічного університету ім. В.Г. Короленка, у приміщеннях якого з травня 2022 року розташовується Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки.

Окрема вдячність – Федерації важкої атлетики України та групі компаній «Епіцентр», завдяки підтримці яких було проведено капітальний ремонт у залі важкої атлетики. 1 червня 2024 року відбулося його урочисте відкриття, і оновлений спортзал зустрів учасників відкритого чемпіонату Донецької області серед важкоатлетів до 17 років. Від Донецької облдержадміністрації юні спортсмени отримали в подарунок комплекти штангеток.

Присутні ознайомилися з умовами для навчання, тренувань, проживання й харчування учнів та студентів Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С. Бубки – усе це створює комплексний підхід у вихованні майбутніх чемпіонів. Враховуючи умови воєнного стану, задля безпеки життя дітей та працівників коледжу обладнані укриття.

У контексті проведення дня відкритих дверей ДОСФКСП ім. С. Бубки та обласного заходу «Олімпійський день» на території коледжу були організовані матчеві зустрічі, змагання, майстер-класи, показові виступи з низки видів спорту, що культивуються в навчальному закладі: баскетболу, боксу, боротьби вільної, боротьби греко-римської, важкої атлетики, велоспорту, веслування на байдарках і каное, волейболу, дзюдо, скелелазіння, футболу, а також проведено олімпійську руханку та легкоатлетичний пробіг під гаслом «Передай вогонь перемоги!». Учасників усіх спортивних локацій заохотили подарунками від Національного олімпійського комітету України.

Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки запрошує учнів і студентів на новий 2024-2025 навчальний рік. У шкільний блок (7-11 класи) набір проводиться протягом всього періоду навчання. На перший курс коледжу до участі у вступній кампанії за спеціальністю 017 «Фізична культура і спорт» запрошуються учні 9-х та 10-х класів, які мають свідоцтво про базову загальну середню освіту: реєстрація в електронному кабінеті розпочнеться з 25 червня, подача документів – з 1 липня.