портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Покровську презентували «Книгу подяки Незламним»

Опубліковано 01 жовтня 2023 року, 10:50

1 жовтня, з нагоди Дня захисників і захисниць України, у Покровську стартувала акція «Книга подяки Незламним», організована Донецькою облдержадміністрацією.

За задумом, у Книзі будуть зібрані слова подяки українським воїнам – і ці слова будуть збережені для майбутніх поколінь. Протягом двох місяців Книга подорожуватиме по Донеччині, щоб на її сторінках свою вдячність могли висловити жителі 46 громад області.

У презентації проєкту взяв участь заступник начальника Донецької ОВА Вадим Філашкін, а також керівники Покровської районної та міської військових адміністрацій, активна молодь Покровської, Мирноградської, Удачненської, Гродівської, Комарської та Святогірської громад.

– Коли молодь Донеччини звернулась до обласної адміністрації з пропозицією створити книгу подяки Незламним, то цей напрямок роботи ми підтримали. Наші майбутні покоління повинні знати подвиги наших Героїв. І не лише військових, а й усіх: волонтерів, молоді, які роблять все задля того, щоб перемога якнайскоріше настала. Тільки разом ми досягнемо нашої мети – Перемоги, – звернувся до присутніх Вадим Філашкін.

Книга буде заповнена у двох примірниках: перший залишиться на Донеччині та буде збережений для майбутнього музею війни в Донецькій області, а другий примірник 6 грудня 2023 року, у день Збройних Сил України, молоді активісти подарують представникам ЗСУ.

Як запевнили представники молодіжних рухів Донеччини, «Книга подяки Незламним» – це не просто книжка, а народне надбання та подяка українським воїнам за силу, волю та збережені життя.

«Ми хочемо цією книжкою увічнити старання захисників та захисниць для єдності та для нашого вільного майбутнього життя», – зазначила членкиня Святогірської молодіжної ради Ірина Дремлюженко.

Насамкінець Вадим Філашкін вручив подяку Донецької ОДА голові ГО «Ініціативний Покровськ» Андрію Пузікову і подяку Міністерства молоді та спорту України начальнику профільного відділу Мирноградської міськради Сергію Міллєру.