портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Покровську відкрили пам’ятник Героям Небесної Сотні

Опубліковано 29 серпня 2023 року, 15:02

29 серпня у Покровську на алеї між вул. Меморіальна та вул. Захисників України в День вшанування всіх загиблих урочисто відкрили пам'ятник "Героям Небесної Сотні", який вшановує подвиг учасників Революції Гідності та увічнює їх пам'ять. 

Участь в урочистомк заході з нагоди відкриття меморіальної скульптури взяли заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін, керівники Покровської міської військової адміністрації, Національної поліції, СБУ, військовослужбовці. 

«В умовах повномасштабної війни, ми маємо частіше згадувати доленосні події, які стали символом боротьби за свободу та гідність за всю історію нашої держави. Воюємо заради того, аби наша країна була європейською, сильною, незалежною, і наші діти ніколи більше не знали, що таке війна. Вічна слава героям!», - зазначив заступник очільника області Вадим Філашкін.

Гідність і стійкість українців, проявлена упродовж трьох зимових місяців Революції Гідності, їх прагнення справедливості та свободи була сильнішою за весь насильницький апарат тогочасної злочинної влади. Проте за відстоювання цих ідей довелося заплатити дорогою ціною – кров’ю «Небесної Сотні» – патріотів, які поклали своє життя на вівтар для захисту рідної Батьківщини. 

Серед цих відважних героїв вписане ім’я нашого земляка – Володимира Наумова. За свою громадянську мужність та патріотизм, виявлені під час Революції Гідності, йому було присвоєно звання "Герой України" з відзначенням орденом "Золота Зірка" посмертно.

Донеччина потерпає від російської агресії вже 9 років. Пам’ятний знак встановили у день вшанування загиблих героїв, які боронили Іловайськ. Це стало можливим за підтримки військових, волонтерів і активної молоді громади. 

Скульптура має форму свічки. Її висота становить 4,5 м, а вага близько 8 тонн. Облицювання внутрішньої частини пам'ятного знаку виконано зі скляної крихти, яка підсвічується. Також на скульптурі встановлено QR-коди, перейшовши за якими можна прослухати державний гімн або переглянути кадри з подій Революції Гідності та інформацію щодо героїв. 

Ініціатором встановлення пам’ятного знаку виступила ініціативна молодь Покровської громади. Ідею підтримали керівники Покровської МВА, які допомогли лише за 2 місяці втілити проєкт у життя. 

«Було створено благодійний фонд пам’яті Героїв Небесної Сотні. Пам’ятник кожному герою на його малій Батьківщині. Сьогодні настала черга Покровська. Важливо мати такі пам’ятники, адже великий подвиг героїв не має бути забутим. Велика подяка всім, хто долучився та брав участь у встановленні пам’ятника, зокрема Покровській МВА, молоді, волонтерам, військовим та меценатам. Таким чином продемонстрували нашу єдність», - голова благодійного фонду "Пам'яті Небесної Сотні" Андрій Павленко.