портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Покровську відновили повноцінну роботу активного парку

Опубліковано 04 травня 2023 року, 18:46 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Соціальний проєкт «Активні парки – локації здорової України», що реалізується в контексті президентської програми «Здорова України», дозволяє мешканцям Донецької області регулярно долучатися до фізичної активності, отримуючи безцінний у воєнний час заряд бадьорості й позитивної енергії.

4 травня було укладено нову угоду про роботу координатора на локації в парку «Ювілейний» міста Покровськ – цей знаковий захід у рамках візиту до громади відвідали заступник голови Донецької обласної державної адміністрації Вадим Філашкін, начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик, директор Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Сергій Головченко.

«Важливо, щоб навіть в умовах війни мешканці Донеччини, які залишаються у своїх територіальних громадах у відносному тилу, мали вільний доступ до спортивних занять, адже вони слугують запорукою гарного здоров’я та самопочуття. Сьогодні нове життя отримав відкритий два роки тому активний парк у Покровську – сподіваюсь, уже найближчим часом координатори фізкультурно-оздоровчих і спортивних заходів з’являться ще на декількох локаціях у Донецькій області», - наголосив Вадим Філашкін.

Відзначимо, що соціальний проєкт «Активні парки – локації здорової України» було засновано в 2021 році. Тоді на території 25 територіальних громад регіону запрацювали 54 локації «Активних парків». На жаль, 12 із них наразі знаходяться на тимчасово окупованій російськими військами території, ще в 7 громадах використання локацій населенням є небезпечним через близькість ведення бойових дій. Через це Донецький обласний центр «Спорт для всіх», що опікується розвитком масового спорту, активно залучає переселенців із Донеччини до різноманітних заходів фізкультурно-спортивної спрямованості в місті Дніпро, Київській, Закарпатській та інших областях України.

У 2023 році за рахунок субвенції з державного бюджету на виконання окремих заходів з реалізації проєкту «Активні парки – локації здорової України» Донецька область одержала 392,4 тис. грн. Ці кошти підуть на оплату праці координаторів проєкту, які прагнутимуть зробити заняття фізичною культурою та спортом цікавими і доступними для мешканців громад регіону.

За інформацією  управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Інші новини за темою