портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Покровську запрацювали ще три локації активних парків

Опубліковано 20 жовтня 2021 року, 10:15 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Три локації соціального проєкту «Активні парки», який у рамках президентської програми «Здорова Україна» спрямований на організацію оздоровчої рухової активності всіх категорій населення без обмеження, запрацювали у Покровську.  

До локації в парку «Ювілейний», відкритої ще в серпні, додалося ще три в різних частинах міста: у парку Динасового заводу, на бульварі Андрющенка, а також біля спортивного-молодіжного центру «Факел» (мікрорайон «Южний», 10). На їх презентацію 19 жовтня завітали начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик, керівництво Покровської міської ради та Покровської райдержадміністрації, представники Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Активні парки передбачають просте, доступне для занять всіх охочих наповнення: лавочку, шведську стінку, бруси/турніки, сходинки, координаційну лінію та вільний простір. Кожен із цих шести елементів має навігаційну табличку «Тренуйся тут» з QR-кодом – відсканувавши його за допомогою смартфону, можна переглянути відеоуроки з вправами різного рівня складності (новачок, середній, профі) та повторити їх за віртуальними тренерами: відомими особистостями, зірками українського спорту та естради.

Таким чином, проводити індивідуальні тренування можливо в будь-який зручний час. Помічниками в організації занять у вихідні та святкові дні будуть координатори, відповідальні за роботу активних парків.

Нагадаємо, старт соціальному проєкту «Активні парки – локації здорової України» у Донецькій області дали в краматорському парку ім. О.С. Пушкіна 23 липня. У рамках «другої черги» в регіоні відкрито два активних парки в Бахмуті, по одному – у містах Авдіївка, Волноваха, Вугледар, Добропілля, Дружківка, Костянтинівка, Лиман, Мар’їнка, Маріуполь, Покровськ, а також смт Олександрівка. У вересні спортивні локації запрацювали в Соледарі, Торецьку, Кураховому, Селидовому та Слов’янську, в жовтні – у Іллінівці.


Інші новини за темою