портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У просторі «Культурний хаб Донеччина» діти відчувають атмосферу свята

Опубліковано 29 квітня 2024 року, 10:11

У просторі «Культурний хаб Донеччина» відбулося родинне свято «Food party» з показом мультфільму «Зоотрополіс».

Родинні свята проводяться у хабі щосуботи о 12-й годині. Кожного разу, коли на захід приходять діти, на них чекають, окрім святкової частини, розважальні зустрічі з улюбленими героями, веселі естафети. Згодом простір трансформується в кінозал, і для відвідувачів – юних і дорослих - демонструється родинний фільм або мультфільм, який зазвичай дітлахи переглядають разом із батьками.

Учасниками всіх заходів у культурному хабі Донеччина є внутрішньо переміщені особи, які прибули до Києва з територіальних громад Донецької області. Родини з числа ВПО є основними бенефіціарами й такого проекту, як родинне свято.

Заступниця генерального директора обласного комунального підприємства «Центр кіномистецтва та культури» Раїса Малова, яка одночасно є координаторкою Культурного хабу Донеччина, зазначає:

«Ми вдячні всім, хто відвідує наші заходи! Від листопада 2022 року, коли почав діяти простір «Культурний хаб Донеччина», у нас з’явилося досить багато партнерів. Сьогодні для дітей проводили родинне свято аніматори - наші партнери, які також є внутрішніми переселенцями.

Щосуботи у родинних святах беруть участь близько 50-60 дітей залежно від програми заходу. Буває і по 100 дітей. А на святкування першої річниці хабу прийшло 200 дітей. Ми намагаємося кожну програму підлаштувати під визначну дату або свято. Одним із найважливіших напрямів нашої роботи є національно-патріотичне виховання».

По мірі розвитку простору «Культурний хаб Донеччина» його робота збагачується дедалі новими й все більш різноманітними заходами. Тут зокрема проводяться презентації для підлітків на тему працевлаштування і створення власних проєктів. Спілкуючись з однолітками та працюючи над проєктами, діти мають змогу краще зрозуміти свої інтереси, здібності та можливості.

Окрім заходів культурного спрямування, в хабі відбуваються й оздоровчі та розважальні зустрічі. Культурний хаб Донеччина став партнером соціального проєкту Президента України і Міністерства молоді та спорту України «Активні парки – локації здорової україни». Спільне заняття спортом дорослих та дітей – це корисна і цікава сімейна традиція, яка об’єднує людей та допомагає весело проводити дозвілля.

На базі хабу планується також презентація благодійного проєкту «Школа Героїв» для підлітків на тему працевлаштування та реалізації власних ініціатив. Під час заходу діти зустрінуться з фахівцями різних професій, які у форматі бесіди запитання-відповіді поділяться власним досвідом із зазначеної теми. Організатори таких зустрічей впевнені: спілкуючись з однолітками та працюючи над проєктами, діти зможуть краще зрозуміти свої інтереси, здібності та можливості.

Днями на базі хабу були також проведені арт-терапевтичний сеанс для дітей та дорослих, які постраждали від бойових дій; абетка анімаційного малювання з Володимиром Ликовим; музичне заняття з Katiko, дудл-арт з Денисом Дрейманом та кінопоказ сучасного фільму «Обдарована».