портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У просторі «Культурний хаб Донеччина» пройшли зустрічі для дітей та дорослих

Опубліковано 23 квітня 2023 року, 17:17 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Сьогодні, 23 квітня, у просторі «Культурний хаб Донеччина», створеному за підтримки Донецької облдержадміністрації в місті Києві, пройшли зустрічі для дітей та дорослих з нашої області, організатором яких є обласне комунальне підприємство «Центр кіномистецтва та культури».

На першому занятті дорослі відвідувачі з числа ВПО, які постраждали від бойових дій, зустрілися з психологом, який провів арт-терапію за допомогою простих графічних малюнків маленького формату з орнаментом. Арт-терапія спрямована на відновлення і гармонізацію психічного стану людей, що постраждали від бойових дій.

На другому занятті організатори для дітей провели творчу майстерню з виготовлення об’ємної картини квітів, дерев, тварин. За допомогою олівців, кольорової паперу, ножиць та повітряного пластиліну малеча створила об’ємний малюнок. Сам процес створення картини дуже захоплюючий і вчить дітей творчості, розвиває фантазію, уяву та виховує художній смак.

На третій зустрічі провів заняття професійний художник Володимир Ликов. Діти побачили як народжуються незвичайні форми анімаційних малюнків та продемонстрували особисті художні здібності, злагодженість та спритність дій, уміння зосереджуватись та показувати всі свої вміння під час заняття.

Наприкінці заходів відвідувачі хабу всією родиною змогли переглянути фільм «Божевільне весілля». Кумедна, іскрометна, весела французька комедія, яка не залишила нікого байдужими.

 Взагалі сьогоднішніми заходами були охоплено понад 100 осіб із числа внутрішньо переміщених сімей Донецької області, які тимчасово мешкають у Києві.

За інформацією управління культури і туризму облдержадміністрації