портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У просторі «Культурний хаб Донеччина» провели зустріч для дівчат

Опубліковано 04 березня 2023 року, 16:44 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

4 березня 2023 року у просторі «Культурний хаб Донеччина», створеному за підтримки Донецької облдержадміністрації в місті Києві, відбулася зустріч для дівчат з нашої області, організатором якої є обласне комунальне підприємство «Центр кіномистецтва та культури».

Організаторами було проведено справжнє свято для дівчаток. На гостей чекав весняний аквагрим, інтерактивна програма, конкурс на виготовлення найкращої сукні.

Потім малеча відвідали унікальну колекцію киянки Марини Іванової, яку вона збирала понад 30 років. Це понад 150 історичних костюмів та кілька сотень аксесуарів XVIII–XX ст. як із України, так і Західної Європи та Америки.

Неймовірна колекція старовинного жіночого та дитячого одягу допомогла дівчатам формувати образи і більше дізнаватися про себе, своє коріння, національну культуру.

Дівчатка із задоволенням взяли участь у заході і проявили неабияку зацікавленість. Атмосфера зустрічі налаштувала дітей на позитивний настрій та допомогла повернути до нашої національної та європейської ідентичності.

Усього на заходи завітало 30 дітей із внутрішньо переміщених сімей Донецької області, які тимчасово мешкають у Києві.

За матеріалами управління культури і туризму облдержадміністрації