портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У рамках проєкту «Схід і захід: журналістський обмін» представники ЗМІ з Донеччини побачили, як живе Прикарпаття

Опубліковано 14 лютого 2022 року, 10:05

Представники медіа з Донецької області на минулому тижні побували на Прикарпатті у рамках проєкту «Схід і захід: журналістський обмін». 

У перший день поїздки учасники проєкту відвідали Музей Косівської кераміки, яку порівнювали з керамікою Слов’янська, знаходили спільне та відмінне. Ознайомились з соціальними позитивами на Верховинщині – у Білоберізькій територіальній громаді, де працює один з найкращих у сільській місцевості Прикарпаття  сучасний Центр надання адміністративних послуг. 

У Коломиї відвідали Музей писанкового розпису, побачити його неповторні експонати, почули про їх особливості та культурну цінність. 

Також у перший день перебування на Івано-Франківщині гості відвідали в обласному центрі Музей мистецтв Прикарпаття. Саме цей музей  раніше виставляв  полотна сучасних художників з Маріуполя.

Разом з колегами з Прикарпаття журналісти з Донеччини  взяли участь у  популярному суспільно-політичному ток-шоу «Позиція Галичини».  Говорили про міфи та стереотипи, які шкодять взаєминам жителів та бізнесів двох регіонів, знаходили позитивні моменти, які сприяють співпраці.  

Журналісти Донеччини ознайомились і з роботою місцевих підприємств -  «Карпатнафтохім» у Калуші,  який використовує у виробництві продукцію ДП «Артемсіль», та  «Долина Агро», яка спеціалізується на вирощуванні та реалізації якісної ягідної продукції (лохини) та саджанців.

Перед поверненням додому представники ЗМІ з Донеччини відвідали й духовну родзинку Прикарпаття – Гошівський монастир Отців Висиліян. 

Нагадаємо, проєкт «Схід і захід: журналістський обмін» здійснюється за підтримки агенції США з міжнародного розвитку USAID.


Фото: ПІК