портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У реабілітаційних установах області відзначили Міжнародний день людей з інвалідністю

Опубліковано 01 грудня 2023 року, 20:07 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Щороку 3 грудня у всьому світі відзначають Міжнародний день людей з інвалідністю. Його проголошенням у жовтні 1992 року Генеральна Асамблея ООН засвідчила увагу Міжнародної спільноти до людей з особливими потребами та визнала піклування про них одним з визначальних шляхів цивілізованості кожної держави. 

Міжнародний день людей з інвалідністю не є святом, а покликаний привернути увагу до проблем цих людей, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя, акцентує увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі людей з інвалідністю у політичному, соціальному, економічному і культурному житті. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей з інвалідністю.

За інформацією департаменту соціального захисту населення Донецької ОДА, з цього приводу в реабілітаційних установах області проводяться виховні години  на теми: «Урок доброти», «Ми разом, ми однакові», «Людина починається з добра», «Добро лікує душу», кінотерапія «Жити без обмежень. Історія людини - легенди Ніка Вуйчича», кінолекція «Всі ми різні, всі ми рівні».

Діти мають змогу погратися, потанцювати, взяти участь у конкурсах та отримати подарунки від міських військових адміністрацій та благодійників.

Але не треба забувати про головне – найбільше, чого потребують такі люди, – це  увага та розуміння. Переймаючись буденними проблемами,  потрібно замислюватись над непростою долею людей з вадами здоров`я  не тільки 3 грудня,  а й протягом усього року не забувати про те, що поруч із нами живуть співгромадяни, які потребують нашої допомоги та уваги.

«У цей день хочеться побажати їм теплих стосунків із близькими, бадьорості духу та міцного здоров`я. Надалі залишатися для нас прикладом безмежних людських можливостей та великої сили волі, що ці можливості породжує, а всім нам - побільше душевної щедрості і милосердя, які втіляться у добрі справи», - зазначають в департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації.