портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Регіональному ландшафтному парку «Краматорський» створять інкубатор хижих птахів

Опубліковано 07 липня 2021 року, 15:52

Інкубатор хижих птахів планується створити у Регіональному ландшафтному парку «Краматорський». Про це  заступник голови Донецької облдержадміністрації Денис Клюшников сказав на зустрічі з учнями ЗОШ №30 міста Краматорськ.  

Діти виступили з ініціативою подякувати очільнику області та керівникам структурних підрозділів ОДА після участі у проєкті «інкубатор хижих птахів Екологічними стежками рідної України». 

«Учні нашої школи брали участь в екскурсійному маршруті «Заповідна Донеччина: РЛП «Краматорський», РЛП «Клебан-Бик». Діти не тільки дізнались багато нового, але й добре відпочили, набрались великою кількістю позитивних емоцій. Діти, батьки й вчителі щиро вдячні за таку прекрасну можливість краще познайомитись з рідним краєм та отримати нові цікаві знання», - підкреслив директор ЗОШ №30 Олексій Фаренник.

Денис Клюшников зазначив, що  передасть подяку голові Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павлу Кириленку.  

«Це дуже почесно. Я радий, що вам настільки сподобались екскурсії. Хочу запевнити, що ми продовжимо роботу у цьому напрямку. Запрошуємо вас наступного року до РЛП «Краматорського», де ми створимо  орнітологічний центр», - сказав він.

Денис Клюшников повідомив, що у новому орнітологічному центрі птахи отримуватимуть медичну допомогу, з яєць будуть вирощувати дорослих птахів, після чого їх відпускатимуть на волю. Основна увага буде приділена птахам з Червоної книги для відновлення їх популяцій у країні.