портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Родинському за рахунок держсубвенції відремонтують три дитячі садочки та тротуари

Опубліковано 29 жовтня 2019 року, 14:25 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

17 жовтня в Слов’янську в будівлі «Монополія Крона» відбулась брифінг-дискусія «Донеччина в контексті перетворень» голови Донецької облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Кириленка. Одним з питань, які цікавили журналістів, стало питання виділення субвенції з Державного бюджету для реалізації інфраструктурних проєктів у місті Родинське, яке підпорядковано Покровській міській раді. Очільник області взяв це питання на особистий контроль та видав відповідні доручення.

На виконання доручення голови ОДА департамент фінансів облдержадміністрації повідомив, що розпорядженням Кабінету Міністрів України субвенція в сумі 8 мільйонів 188 тисяч гривень передбачена не бюджету міста Родинське, а бюджету міста Покровська для міста Родинське.

           Згідно з рішенням Покровської міської ради враховані кошти в сумі 16 мільйонів 188 тисяч гривень для  м. Родинське, у тому числі й кошти субвенції. Розпорядженням голови Покровської міської ради визначено перелік об’єктів, які будуть реконструйовані у Родинському. Так, за рахунок субвенції планується капітальний ремонт дитячих садочків №15 «Дивограй», №16 «Барвінок», №13 «Капі-тошка», а також має бути проведений капітальний ремонт міжквартальних проїздів, вимощень у під’їзди, тротуарів  м. Родинське.

  Проте, на виконання доручення Міністерства фінансів України від 06.09.2019 № 05220-18-10/188ДСК органами Державної казначейської служби України, починаючи з 09.09.2019, було призупинено проведення видатків місцевих бюджетів за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій. На теперішній час робота органів Державної казначейської служби України щодо проведення видатків місцевих бюджетів за рахунок коштів вказаної субвенції не поновлена.

  Наразі Донецька докладає максимум зусиль для розблокування коштів субвенції задля того, щоб у максимально стислі терміни почати реалізацію запланованих проєктів у Родинському.