портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У середньому застраховані особи Донецької області отримали від ФССУ 5,1 тисячі гривень лікарняних

Опубліковано 03 листопада 2022 року, 12:21

За підсумками 9 місяців 2022 року управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області було прийнято на фінансування листки непрацездатності, видані у зв’язку із загальним захворюванням (у тому числі на COVID-19), травмою, самоізоляцією від COVID-19 або доглядом за хворими рідними, на загальну суму понад 386,7 млн гривень.

Протягом дев’яти місяців цього року було подано на фінансування 159 040 листків непрацездатності для майже 76 тис. застрахованих осіб. У середньому для кожної застрахованої особи призначено допомог на 5,1 тис. гривень за кошти Фонду.

Нагадуємо, що відповідно до діючого законодавства допомога по тимчасовій непрацездатності виплачується Фондом соціального страхування України, починаючи з шостого дня тимчасової непрацездатності й до моменту одужання або встановлення МСЕК інвалідності незалежно від звільнення застрахованої особи в період втрати працездатності (перші п’ять днів фінансуються за рахунок коштів роботодавця). У разі необхідності догляду за хворою дитиною, догляду за хворим членом сім’ї та догляду за дитиною віком до трьох років або дитиною-інвалідом віком до 18 років у разі хвороби матері або іншої особи, яка здійснює догляд, допомога надається Фондом з першого дня непрацездатності.

Звертаємо увагу, що дата фінансування допомоги прямо залежить від дати подання роботодавцем заяви-розрахунку на виплату коштів застрахованій особі. Слідкувати за станом надання матеріального забезпечення застраховані особи можуть онлайн у телеграм-каналі Фонду https://t.me/socialfund.