портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Слов’янському фаховому коледжі індустрії та фармації відбувся святковий захід з нагоди Дня хіміка

Опубліковано 24 травня 2024 року, 15:49 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Щорічно, в останню неділю травня, в Україні відзначають День хіміка – професійне свято працівників хімічної, мікробіологічної і хіміко-фармацевтичної промисловості, освіти і науки.

З нагоди професійного свята у Слов’янському фаховому коледжі індустрії та фармації проведено онлайн-засідання круглого столу «Сучасність та перспективи хімічної промисловості Донецької області». Участь у заході взяли викладачі, студенти та почесні гості – ректор Українського державного хіміко-технологічного університету, член-кореспондент НАН України по відділенню хімії Костянтин Сухий, керівники підприємств області, на яких працюють випускники й проходять практику студенти коледжу.

Під час заходу проаналізовано сучасний стан хімічної промисловості України та підприємств Донеччини, для яких готують фахівців у коледжі– механіків, технологів, екологів. Обговорювалися проблемні питання, що виникли внаслідок повномасштабного вторгнення російської федерації: робота підприємств в умовах релокації та перспективи діяльності, пошук нових баз проходження виробничих практик для студентів.

Учасники зазначили, що повоєнне відновлення промисловості країни буде напряму залежати від потужностей хімічної галузі Донеччини та потребуватиме висококваліфікованих техніків-технологів, екологів-лаборантів, механіків з експлуатації та ремонту обладнання. Спільне завдання закладу освіти і підприємств-роботодавців – забезпечити високий рівень підготовки молодих фахівців.