портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У «Смарагдовому місті» пройшов патріотичний вишкіл «Січ незламних»

Опубліковано 05 липня 2024 року, 15:06 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Для вихованців Санаторно-оздоровчого центру соціальної реабілітації «Смарагдове місто» нова літня зміна розпочалася з патріотичного вишколу «Січ незламних», організованого педагогами Донецького обласного центру туризму та краєзнавства учнівської молоді.

Діти ознайомилися з історією проведення гри «Сокіл» («Джура») на Донеччині та випробували себе в основних видах змагань і конкурсів, які проводяться під час гри. Зокрема, джури-початківці вчилися зав’язувати туристські вузли, стріляли із луків і арбалетів, долали туристську смугу перешкод, отримали практичні навички з надання першої домедичної допомоги: накладання медичних пов’язок, турнікетів, здійснення серцево-легеневої реанімації тощо. 

Важливим етапом вишколу стало виготовлення дітьми патріотичної символіки – браслетів і плакатів, які будуть передані нашим воїнам як підтримка та подяка за захист України від російського агресора. 

А ще кожен учасник зміг зробити світлини з тематичними атрибутами у фотозоні, яка працювала на території табору.

Чотири дні вишколу пролетіли непомітно. Кожен учасник здобув не лише нові практичні навички, а й відчув важливість підтримки українських Збройних Сил, надихнувся на активну участь у житті країни.