портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Святогірську планується побудувати олімпійську базу

Опубліковано 17 грудня 2018 року, 09:59 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

У Святогірську планується побудова олімпійської бази - комплексу спортивних споруд для підготовки спортсменів та проведення змагань.

Його будівництво буде розбито на три черги. Перша передбачає зведення адміністративної будівлі, готелю, медустанови та каскаду спортмайданчиків. Друга - стадіону з біговими доріжками, футбольним полем і критим легкоатлетичним манежем. На третьому, завершальному, етапі планується побудувати критий плавальний басейн з довжиною дзеркала води у 75 метрів. Усі об’єкти та споруди використовуватимуться як для підготовки спортсменів, так і для проведення змагань, у тому числі й міжнародних.

Передбачається, що усі об’єкти будуть доступні для використання місцевими мешканцями. Крім того, там будуть відкриті відділення дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

Облдержадміністрацією громаді був представлений детальний план території. Тепер слово за місцевими депутатами – вони мають вирішити, чи виділяти землю під цей об’єкт. Якщо їхнє рішення буде позитивним, обласна влада (департамент сім’ї, молоді та спорту як замовник) готова провести конкурс на кращий проект олімпійської бази. Фінансуватися будівництво буде з обласного та державного бюджетів. Крім того, для зведення окремих споруд планується залучати й міжнародні інвестиції.