портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Святогірську проходить обласний молодіжний форум, присвячений 30-й річниці Незалежності України

Опубліковано 23 серпня 2021 року, 21:18 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Обласний молодіжний форум, присвячений 30-й річниці Незалежності України, проходить у Святогірську з 22 по 25 серпня.

Захід організували управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації спільно з Донецьким обласним дитячо-молодіжним центром та Молодіжною радою при ОДА.

У форумі беруть участь 60 представників громадських організацій та молодіжних рад територіальних громад Донеччини. На форум завітали почесні гості - заступник голови облдержадміністрації Юлія Костюніна та радник очільника області Тамара Лук’янчук.

«Ви – активні учасники суспільного життя у своїх громадах. Ви берете участь у прийнятті рішень, ви пропонуєте нові нестандартні та креативні рішення, ви генеруєте ідеї для розвитку своїх громад та втілюєте їх у життя, ви берете на себе відповідальність. Ви є надійною та дієвою підтримкою для представників державної влади у ваших громадах», - зазначила Юлія Костюніна.

Голова Молодіжної ради при Донецькій ОДА Ольга Дзержинська презентувала роботу обласної молодіжної ради. Вона зазначила, що молодіжні ради територіальних громад дуже завзяті і активно долучаються до розв’язання проблемних питань, із якими у громадах стикається молодь, а державна влада на місцях та обласному рівні завжди залюбки підтримує молодіжну ініціативу.

Організатори форуму підготували дуже насичену та змістовну програму – молодь відвідала урочисту церемонію підняття державного прапора України у Краматорську, підготувала флешмоб з нагоди Дня Державного Прапору, бере участь у тематичних квестах та квіз-таймі. Також учасники форуму долучаться до Всеукраїнського фестивалю «Живий словник Незалежності», поспілкуються під час воркшопу «Молодіжне волонтерство. Школа молодіжного волонтаріату», диспуту на тему «Участь молоді на місцевому рівні», який проведе громадська організація «Точка доступу», свою роботу будуть презентувати молодіжні ради міст Маріуполь, Краматорськ та Часовоярської територіальної громади.

Проведення таких молодіжних форумів дозволяє молодим активаторам громад ділитися досвідом, налагоджувати співпрацю між собою та із представниками державної влади, що має значний влив на розвиток молодіжної ініціативи та надихає молодь на позитивні зміни у громадах.