портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Святогірську пройшов базовий тренінг за Програмою «Молодіжний працівник»

Опубліковано 18 грудня 2018 року, 11:10 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання

14 - 16 грудня у Святогірську було проведено базовий тренінг за Програмою «Молодіжний працівник». Захід організовано та проведено КПНЗ "Донецький обласний дитячо-молодіжний центр" за підтримки Департаменту сім'ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації. 

Мета тренінгу: сформувати в учасників основні теоретичні знання та практичні навички для реалізації регіональної молодіжної політики. 

Завдання тренінгу: 

• забезпечити учасників необхідним базовим рівнем для реалізації успішної молодіжної політики; 

• налагодити діалог між різними учасниками молодіжної політики; 

• надати учасникам можливість створити власну ідентичність себе як молодіжного працівника. 

Програма 3-денного базового тренінгу Програми Молодіжний Працівник складалося з 3-х навчальних модулів: 

Модуль 1. Молодіжна політика і молодіжна робота. Ключові теми: Хто така молодь? Що таке молодіжна політика? Дорожня карта реформування молодіжної політики в Україні. Участь молоді. Міжсекторний підхід. Молодіжна робота і молодіжна політика. Європейський підхід до молодіжної політики. 

Модуль 2. Громада і молодіжна робота в громаді. Ключові теми: Громада. Активізація громади. Молодіжна робота в громаді. Міжсекторний підхід. Участь молоді. 

Модуль 3. Компетенції молодіжного працівника. Ключові теми: Молодіжний працівник. Компетентнісний підхід. Компетенції молодіжного працівника. Портфоліо молодіжної роботи Ради Європи. 

Учасники тренінгу: лідери та активісти громадських та благодійних організацій, які працюють з молоддю (40 %); державні службовці, відповідальні за реалізацію молодіжної політики на місцевому та регіональному рівні (50 %); працівники інших організацій, залучених до роботи з молоддю незалежно від форми власності(10%). 

Під час тренінгу учасники мали можливість обмінятися досвідом та знайти партнерів для реалізації спільних проектів в молодіжній сфері, а також презентувати роботу своїх організації. 

За результатами тренінгу 22 фахівця з впровадження молодіжної політики в Донецькій області отримають Свідоцтва встановленого зразка.