портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Святогірську пройшов XVII фестиваль дитячих та молодіжних засобів масової інформації «Жми на Record!»

Опубліковано 30 вересня 2019 року, 16:10 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

З 26 по 29 вересня 2019 року у місті  Святогірськ на базі оздоровчого комплексу «Перлина Донеччини» відбувся XVII Відкритий фестиваль дитячих та молодіжних ЗМІ України в Донбасі «Жми на RECord!».

Фестиваль зібрав понад 120 представників дитячих та молодіжних засобів інформації з Київської, Харківської, Миколаївської, Полтавської, Вінницької, Луганської та Донецької областей.

Цьогорічний фестиваль трошки відрізнявся від попередніх, тому що мав більш освітній характер та був присвячений темам медіаграмотності та критичного мислення. Протягом трьох днів на гостей фестивалю очікувала насичена програма, яка складалася з майстер-класів, тренінгів від відомих журналістів, медіа-експертів та медіа-тренерів.

Відкриття фестивалю відвідав командир підрозділу цивільно-військового співробітництва полковник Володимир Патерук, який привітав всіх учасникіх заходу та побажав творчої наснаги. Він зазначив, що Збройні сили України захищають мирне життя громадян на фронті, а молоді журналісти повинні навчитися захищати інформаційний простір, адже слово – це теж зброя. Побажав юним журналістам навчитися розрізняти фейки і доносити слово правди.

Своїми знаннями та досвідом у сфері медіаграмотності з учасниками заходу поділилися медіа-тренерки: Світлана Ізбаш, Ірина Гамбарян, Лариса Снігур та Тетяна Іванова. Вони провели низку тренінгів, на яких молодь вчилася критично мислити, розрізняти фейки від правди, орієнтуватися у сучасному медіа-просторі та багато іншого.

На фестиваль завітав Мирослав Гай - актор, волонтер, керівник благодійної організації «Фонд „Мир і Ко“». Він поспілкувався з учасниками фестивалю, розповів про режесуру та кіномистецтво.

Невід’ємною частиною фестивалю є конкурсна програма, яка поділилася на дві частини: домашнє завдання та бліц-конкурс (створення медіаконтенту на задану тему саме під час самого фестивалю).

Результати фестивалю:

Номінація «Телебачення»

1 місце – медіагрупа «Академія» (Донбаська державна машинобудівна академія, м. Краматорськ);

2 місце – шкільна телестудія «Fi:ls Line» (Навчально - виховний комплекс №1, м. Покровськ)

3 місце – студентське телебачення ХНУРЕ "NURE TV" (Харківський національний університет радіоелектроніки, м. Харків);

3 місце – телестудія «25 кадр» (Селидівська загальноосвітня гімназія, м. Селидове).

 

Номінація «Друковані ЗМІ»

1 місце – редакція шкільної газети «Дзеркало» (Лиманський НВК "гімназія - ЗОШ І ступеня", м. Лиман);

2 місце – медіагрупа «Скрепка» (ДГО "ЮнПресКлуб" (Горлівка-Харків-Ізюм), м. Харків);

3 місце – редакція шкільної газети «Рідна дюжина» (ЗОШ № 12, м. Дружківка).

 

Номінація «Радіо»

2 місце - шкільний медіацентр (Новогродівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів  №10 ім.Тараса Шевченка, м. Новогродівка)

3 місце - медіастудія "Радіожурналіст" (Центр позашкільної роботи, м. Краматорськ);

3 місце - медіагрупа «Академія» (Донбаська державна машинобудівна академія, м. Краматорськ).

 

Номінація «Фото»

1 місце – Лілія Патутінська (медіа-група «Академія» (Донбаська державна машинобудівна академія, м. Краматорськ);)

2 місце – Дар’я Саніна (Медіа група "П4ёlk@-nvk", навчально-виховний комплекс № 1, м. Покровськ)

3 місце - медіагрупа «Скрепка» - Катерина Гриценко, Олександра Гриценко, Катерина Шевченко, Марія Дуброва (ДГО "ЮнПресКлуб" (Горлівка-Харків-Ізюм), м. Харків),

Організаторами фестивалю виступили комунальний позашкільний навчальний заклад "Донецький обласний дитячо-молодіжний центр" та управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації