портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Святогірську реалізується всеукраїнський проєкт «Професія для життя» для ветеранів АТО/ООС з інвалідністю

Опубліковано 24 листопада 2021 року, 16:17 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Всеукраїнський проєкт «Професія для життя», спрямований на підвищення рівня адаптації та соціалізації ветеранів АТО/ООС з інвалідністю, реалізується у Святогірську.

Проєкт розроблений громадською організацією «Союз ветеранів АТО з інвалідністю» та реалізується у співпраці з управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації, комунальним закладом «Донецький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями», комунальним позашкільним навчальним закладом «Донецький обласний дитячо-молодіжний центр», комунальним закладом «Донецький обласний центр соціально-психологічної допомоги», комунальною установою «Обласний центр соціально-психологічної реабілітації», Донецьким обласним центром зайнятості та державним навчальним закладом «Донецький центр професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості».

Громадська організація «Союз ветеранів АТО з інвалідністю» стала переможцем щорічного конкурсу з визначення програм, розроблених інститутами громадянського суспільства, яким надається фінансова підтримка. від Фонду соціального захисту інвалідів.

Проєкт розрахований на 18 осіб з-поміж ветеранів АТО/ООС з інвалідністю. Під час реалізації проєкту учасники за бажанням пройдуть навчання за обраними спеціальностями: «Озеленювач», «Робітник з комплексного обслуговування й ремонту будинків», «Касир торговельного залу» та «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення». Пройдуть курс реабілітаційних заходів - заняття ЛФК, сеанси спелеотерапії, сеанси масажу, заняття аквааеробікою, заняття з психологічної просвіти та соціальної адаптації, отримають юридичні консультації.

Захід реалізовується із дотриманням карантинних обмежень. Усі учасники мають «зелений» сертифікат про вакцинацію, щоденно проходять температурний скринінг та забезпечені засобами індивідуального захисту.