портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Святогірську відбувся тренінг у межах проєкту «Розбудова Коаліції 1325 «Жінки. Мир. Безпека»

Опубліковано 27 липня 2021 року, 08:25 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Тренінг у межах проєкту «Розбудова Коаліції 1325 «Жінки. Мир. Безпека», відбувся 22-23 липня у Святогірську. 

Восени 2020 року Україна прийняла другий Національний план дій (НПД) з виконання Резолюції Ради безпеки ООН 1325 з метою створення умов для забезпечення рівної участі жінок і чоловіків у подоланні конфліктів, встановленні миру, процесах відновлення, протидії безпековим викликам, системної протидії насильству за ознакою статі та насильству, пов'язаному з конфліктом. До його реалізації залучаються представники громадського сектору на національному, регіональному та місцевому рівнях.

Під час формування Регіонального плану дій «Жінки. Мир. Безпека на 2021-2025 роки», який у лютому 2021 року був затверджений розпорядженням голови облдержадміністрації, у Донецькій області створена Коаліція 1325 «Жінки. Мир. Безпека». До неї увійшли 34 громадські і 3 ініціативні жіночі групи із 20 територіальних громад Донеччини.

22-23 липня у м. Святогірськ відбувся тренінг організований громадською організацією «Смарта» за програмою малих грантів, яка адмініструється ІСАР Єднання в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Тренінг спрямований на згуртованість Коаліції для ефективної роботи. Він передбачає навчання інструментам складання локального плану дій, заснованому на оцінці фактичних проблем і потреб громади, практикам взаємодії з місцевою владою щодо включення ґендерної складової у місцеві політики.

Учасники заходу - представниці\представники організацій та ініціативних груп з цільових громад: Курахівська, Мар’їнська, Великоновосілківська, Торецька, Хлібодарівська, які входять до Коаліції.

З привітанням до учасниць заходу виступили радник голови Донецької облдержадміністрації Тамара Лук’янчук та начальник управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації Лілія Золкіна.