портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Святогірську відкрився підсумковий регіональний форум «Голос жінок за мир, рівноправний та інклюзивний місцевий розвиток»

Опубліковано 16 вересня 2021 року, 17:29 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Підсумковий регіональний  форум  «Голос жінок за мир, рівноправний та інклюзивний місцевий розвиток» відкрився у місті Святогірськ сьогодні, 16 вересня.  

Участь у заході взяли заступниця голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна, представники управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації, представники Луганської облдержадміністрації, керівництво Олександрівської та Званівської територіальних громад, представники Українського Жіночого Фонду, Структури ООН Жінки, ПРООН, ЮНФПА, ФАО, українські та міжнародні експерти з питань ґендерної рівності, партнерські організації, члени груп самодопомоги, мобілізаторки громад Донецької та Луганської областей.

Підсумковий регіональний форум покликаний продемонструвати вплив методології мобілізації громад на вирішення соціально-економічних пріоритетів жінок та чоловіків, особливо з найбільш вразливих груп населення, і розвиток місцевих громад. 

Цілі регіонального форуму:

•    Обмін успішним досвідом застосування методології СМЕ для забезпечення рівноправного місцевого розвитку, залучення найбільш вразливих жінок і чоловіків до вирішення їхніх пріоритетних потреб, зокрема через реалізацію місцевих ініціатив.

•    Обговорення впливу реалізованих активностей на розвиток місцевих громад та обмін найкращими практиками партнерства між членами громади та місцевими органами влади й іншими зацікавленими сторонами.

•    Виявлення існуючих можливостей для посиленої співпраці між групами самодопомоги, жіночими групами та організаціями громадянського суспільства з місцевими зацікавленими сторонами для просування позитивних перетворень в громадах через вирішення ґендерних питань та забезпечення дотримання прав людини.

Структура ООН Жінки в Україні за підтримки урядів Норвегії, Данії та Європейського союзу в межах програми ООН із відновлення та розбудови миру та у співпраці з регіональними і місцевими органами самоврядування Донецької та Луганської областей працює над посиленням лідерства і збільшення участі жінок у процесах розвитку, розбудови миру і відновлення. Організація сприяє застосуванню дієвих підходів до визначення різних потреб і пріоритетів жінок і чоловіків у місцевих громадах для подальшого їх врахування під час розробки нових місцевих політик, програм і послуг.