портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У вересні почнеться будівництво багатоквартирного будинку для внутрішньо переміщених осіб у Краматорську

Опубліковано 05 липня 2020 року, 16:46

Будівництво житлового багатоквартирного будинку для внутрішньо переміщених осіб має розпочатись у Краматорську вже у вересні поточного року. Про це під час пресконференції заявив голова Донецької облдержадміністрації,  керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко. 

«Довгий час у Донецькій області взагалі не будувалось житло. Для цього було багато передумов, перш за все, – ведення бойових дій. Нарешті у вересні ми починаємо будівництво житлового будинку для переселенців. У початковий проєкт були внесені суттєві зміни, в першу чергу, була переглянута вартість робіт у сторону зменшення», - зазначив очільник області.

За словами Павла Кириленка, роботи з будівництва першого будинку для ВПО будуть профінансовані за кошти обласного бюджету, а житло надаватиметься на особливих умовах.

«Коли ми почали розробляти цей проєкт, було багато чуток. Казали, що це обладміністрація будує виключно для своїх співробітників, потім – для правоохоронців. Але все це неправда. Житло отримають люди, які виїхали з тимчасово окупованих територій та живуть і працюють тут, у Краматорську. Ніхто не отримає персональних привілеїв. Найголовніше, про що варто пам’ятати – це службове житло, яке неможливо буде приватизувати, і надаватиметься воно лише тим, хто цього потребує», - заявив Павло Кириленко.

Нагадаємо, що у виконавчих органах місцевих рад Донеччини зареєстровано 3 936 внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які потребують забезпечення житлом. Серед них  1 533 осіб перебувають на квартирному обліку для отримання житла для постійного проживання, 104 особи перебувають на соціальному квартирному обліку для отримання соціального житла,  2 299 осіб перебувають на обліку для отримання житла для тимчасового проживання. Наразі у  Донецькій області житлом для постійного та тимчасового проживання, а також соціальним житлом забезпечені 929 внутрішньо переміщених осіб (ВПО).