портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Відкритій обласній історико-краєзнавчій конференції взяли участь понад 230 молодих вчених

Опубліковано 27 листопада 2023 року, 18:48 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

З 24 по 26 листопада 2023 року у дистанційному режимі проведено Відкриту обласну історико-краєзнавчу конференцію учнівської та студентської молоді «Південно-Східна Україна: зі стародавності у ХХІ століття». Організатори заходу – Донецький обласний центр туризму та краєзнавства учнівської молоді.

Конференція проходила у два етапи – відбірковий (заочний) та очний (у режимі онлайн). Учнівська молодь взяла активну участь у дослідницькій роботі. На перший етап цього року зареєструвалися 235 учасників із 23 областей України. 

Оргкомітетом відібрано та запрошено до участі в очному етапі 219 учасників з Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Хмельницької, Черкаської, Чернігівської, Чернівецької областей, а також юні дослідники з Грузії, Франції та Німеччини. 

Конференція працювала у 8 секціях за напрямами: 

1. Південно-Східна Україна в контексті української та європейської історії.

2. Україна туристсько-краєзнавча засобами STEM-технологій.

3. Історія та археологія Південно-Східної України з найдавніших часів до початку ХХ ст.

4. Історія Південно-Східної України у ХХ-ХХІ ст.

5. Війна в Україні 2014-2023 років очима молоді.

6. Культурно-освітні процеси в регіонах.

7. Етнографічні регіональні студії.

8. Екотуристичний та природно-рекреаційний потенціал регіонів України. Проблеми регіональних ландшафтів.

Керівниками на секціях працювали науковці провідних закладів вищої освіти, культурно-освітніх установ, відомі краєзнавці.

Попри складний час та обмежений доступ до багатьох ресурсів, молоді дослідники змогли опрацювати значну кількість матеріалу. Написання та захист робіт – це досягнення учнів, студентів, гордість викладачів, керівників, - усіх тих, хто був поруч і надихав молодих авторів робити свої перші спроби у науковій діяльності.

За результатами заходу доповідачі отримали сертифікати учасника, переможці – дипломи. Пошуково-краєзнавчі матеріали увійдуть до збірки тез робіт учасників конференції.