портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У відкритому фестивалі-конкурсі читців, поетів, художників та фотохудожників «Любіть Україну!» пам'яті Володимира Сосюри завершився підсумковий етап

Опубліковано 23 березня 2024 року, 17:45

Сьогодні, 23 березня, відбувся підсумковий етап відкритого фестивалю-конкурсу читців, поетів, художників та фотохудожників «Любіть Україну!», в якому взяли участь майже 300 представників з 15 областей України.

Лейтмотивом заходу стала популяризація української мови та вшанування творчості поета-земляка. Як ніколи актуальними сьогодні звучать слова відомого на весь світ вірша поета «Любіть Україну!», адже саме любов до країни об’єднані сьогодні український народ.

Вперше конкурс, присвячений пам'яті видатному земляку, був проведений у 2007 році у Дебальцевому - місті де народився поет. На початку свого існування конкурс мав іншу назву - «Срібні дзвони» й ще тоді привернув увагу любителів мистецтва і поезії з багатьох міст, районів Донеччини та став щорічним. Вже у 2009 році розширив свою географію та отримав статус «відкритого». Згодом оновив назву та став ще популярнішим. Проте суть його залишається незмінною – прославляти велике українське слово, вшановувати пам'ять видатних земляків.

У складі журі: фахівці галузі культури Донеччини, провідні мистецтвознавці, представники культурної спільноти з Києва, Івано-Франківська, Чернівців, Сум, Кропивницького, Житомира, Дніпра, Тернополя зокрема правнук Володимира Сосюри, громадський діяч Олексій Сосюра.

Велика кількість учасників свідчить про те, що українці попри всі складності воєнного стану продовжують тримати культурний фронт, і це надважливо, гідно та патріотично.

З результатами конкурсу та творчими доробками переможців можна ознайомитися за посиланням.

Щиро вдячні всім, хто долучається сьогодні до корисних культурних ініціатив, бажаємо подальших успіхів, натхнення під мирним українським небом!

Наше слово – наша зброя!