портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У військово-цивільній адміністрації Авдіївки презентовані заходи з відзначення 100-річчя подій Української революції 1917-1921 рр.

Опубліковано 22 березня 2017 року, 16:35

Як відомо, 2017 рік проголошено Роком Української революції, одного з найважливіших і найскладніших періодів в історії Українського народу ХХ століття. Ця доба була вершиною національно- визвольної боротьби, відродження української нації. 17 березня 1917 року вважається днем початку Революції. В цей день було створено Українську Центральну Раду, яку очолив Михайло Грушевський.

17 березня, віддаючи шану подіям героїчного минулого нашої держави, для громадськості, представників організацій і установ, для педагогів було презентовано інформаційно- просвітницький проект «Українська революція: сто років боротьби за незалежність». Цей проект триватиме протягом п’ятьох років і включатиме в себе низку заходів, спрямованих на донесення громаді міста інформації про найважливіші події Української революції, на формування інтересу до історії та культурної спадщини України. Серед ювілейних заходів медіа-проект «Наш край в часи Української революції 1917- 1921 рр», тематичні виставки в Народному музеї історії міста Авдіївка та бібліотеках міста, круглі столи, туристичні поїздки «Шляхами Української революції: Донецька область / Холодний Яр», перегляд документальних фільмів, реалізація інформаційного проекту «Визначні діячі Української революції 1917-1921 рр».

vk-urev01

Авдіївська міська рада