портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Всесвітній день пішої ходьби спортивний актив Донеччини підкорив Говерлу

Опубліковано 03 жовтня 2022 року, 10:40 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Спортивна Донеччина долучилася до Всесвітнього дня пішої ходьби, що відзначається 1 жовтня, підкоренням гори Говерли – найвищої точки України. 

Експедицію до цього знаного й символічного місця, висота якого над рівнем моря складає 2061 метр, склали працівники управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації на чолі з начальником управління Володимиром Мициком, а також керівники обласних організацій: директор Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Сергій Головченко, директор Обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з видів боротьби Олександр Соколов, в.о. директора Обласного центру фізкультурно-оздоровчої роботи Володимир Страшко.

Для підкорення гори обрали «синій» маршрут – стрімку стежку, яка веде прямо на вершину. Мальовничі полонини, гірські потоки, смерекові ліси – найяскравіші карпатські краєвиди були постійними супутниками групи.

Сходження на Говерлу відбулося в рамках Європейського тижня спорту в Україні, у контексті реалізації соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України» і з нагоди Всесвітнього дня пішої ходьби.

За матеріалами управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Інші новини за темою