портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Вугледарі відбувся Етно-Weekend

Опубліковано 19 вересня 2021 року, 17:11 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Грандіозне свято єдності в межах культурно-мистецького проєкту "Етно-Weekend" вперше відбулось на Донеччині за підтримки Донецької облдержадміністрації у суботу, 18 вересня.  

Яскравий фестиваль зібрав у місті Вугледар представників національних спільнот та етногруп Донеччини, які продемонстрували особливості власної культури та національної кухні.

Захід відкрили почесні гості - заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна та голова Асамблеї національностей України Ровшан Тагієв. З вітальним словом до мешканців та гостей громади звернувся голова Вугледарської територіальної громади Андрій Сілич.

«Незважаючи на нашу багатогранність, багатонаціональність та багатокультурність нас об`єднує великий, спільний, теплий, міцний дім - Україна, яка незалежно від мови, на якій ми говоримо, думаємо, співаємо згуртовує нас в одну велику родину», - зазначила заступниця очільника області.

На гостей свята справив враження етнобазар, де представники національних спільнот та громад Донеччини презентували кулінарні родзинки власної національної кухні, а виступи творчих колективів продемонстрували культурну палітру нашої області, з якою пов’язані життя, творчість і значні здобутки багатьох поколінь українців та представників інших національностей.

Спеціальні гості свята - етно-рок фундація TaRuta - запалили вечір незабутньою атмосферою та подарували гостям безліч яскравих емоцій.