портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У заходах проти насильства участь взяли ще три громади Донеччини

Опубліковано 04 грудня 2023 року, 13:28 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

У межах кампанії «16 днів проти насильства» три дні поспіль на Донеччині проходили тренінги «Сексуальне насильство, пов'язане з конфліктом (СНПК): надання комплексної допомоги постраждалим».

До участі у заходах було долучено фахівців Краматорської, Олександрівської і Покровської громад. Регіональним організатором заходів виступили ГО «Смарта» і Коаліція 1325 Донеччина. 

СНПК – складна, болюча тема, яка набула особливої актуальності після повномасштабного вторгнення рф, особливо для територій, які пережили окупацію або досі тимчасово окуповані. 

Незважаючи на всі складнощі, навчання та підвищення кваліфікації профільних фахівців, задіяних в ідентифікації та наданні допомоги постраждалим від СНПК залишається одним із пріоритетів. 

Тренінги організовано у тісній взаємодії з Краматорською та Покровською міськими військовими адміністраціями, Олександрівською селищною військовою адміністрацію та Донецькою облдержадміністрацією.

Співпраця громадського сектору та органів влади й органів місцевого самоврядування залишається важливим фактором для вирішення багатьох нагальних питань .

Ще один тренінг цієї серії пройде в форматі онлайн для фахівців деокупованих громад.

Тренінги організовано у межах проєкту «Вистоїмо разом. Вдосконалення системи підтримки постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з війною», який спільно впроваджують Український Жіночій Фонд, ГО «Ла-Страда Україна» і "ЮрФем”.