портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У закладах освіти Донеччини проведено заходи до Дня Гідності і Свободи

Опубліковано 21 листопада 2022 року, 23:55 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

У межах заходів до Дня Гідності і Свободи у закладах освіти Донеччини проведено виховні години за спільною темою «Україна – країна нескорених!», круглі столи, інформаційні хвилинки, тематичні онлайн-виставки малюнків, акції, флешмоби, організовано покази документальних фільмів про події 1990, 2004 та 2013 років – Студентську революцію на граніті, Помаранчеву революцію та Революцію Гідності. 

З 10 по 21 листопада 2022 року за ініціативою Донецького обласного палацу дитячої та юнацької творчості проведено обласний онлайн-марафон «Поезія гідності». До участі у ньому долучились майже 600 вихованців закладів позашкільної освіти області. У соціальних мережах діти розміщували тематичні малюнки, вироби декоративно-ужиткової творчості, декламували вірші, у яких висловлювали вдячність Героям Небесної Сотні, захисникам і захисницям України, які сьогодні мужньо відстоюють свободу і незалежність у боротьбі з російським агресором.

21 листопада 2022 року понад 100 здобувачів освіти закладів професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти взяли участь у тематичній годні спілкування «Ніхто не переможе мій народ». Захід організовано та проведено Донецьким палацом молоді «Юність». Юнаки та дівчата ознайомились з історією виникнення свята, згадали історичні події, які передували його виникненню, перевірили знання основних положень Конституції України у інтерактивній онлайн-грі, що відбулась на платформі Quizizz. Увагу молоді акцентовано на важливості активної участі у житті країни як запоруки успішного розвитку демократичного суспільства.

У гуртках Донецького обласного еколого-натуралістичного центру усі тематичні заходи до Дня Гідності і Свободи  проходили під гаслом «Вільні творити майбутнє». Близько 300 вихованців розширили та поглибили знання з історії України, вшанували патріотизм і мужність громадян, які у різні роки поставали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів України та її європейського вибору.

Історія Революції Гідності, її причини, перебіг подій і наслідки стали предметом обговорення під час занять за участю здобувачів освіти 8-11-х класів – вихованців відділення історії та очно-заочної школи «Юний дослідник» Донецької обласної Малої академії наук учнівської молоді. Учасники онлайн-заходів дійшли висновку, що Україна – країна нескорених, держава, у якій надзвичайно важливими є цінності, які відстоювали учасники українських революцій та за які сьогодні воюють наші захисники і захисниці – незалежність, територіальна цілісність, гідність України й українців.

За матеріалами департаменту освіти і науки облдержадміністрації