портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У жовтні страхувальниками Донецької області подано заяв-розрахунків на фінансування лікарняних на 16,8 млн гривень

Опубліковано 15 листопада 2022 року, 09:56

Близько 1,2 тис. застрахованих осіб Донецької області звернулися до відділень управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області за компенсацією втраченого заробітку за час тимчасової непрацездатності, а також вагітності та пологів у жовтні.

Згідно з наданими за минулий місяць заявами-розрахунками від страхувальників, управлінням нараховано 16,8 млн грн за листками непрацездатності, які видані у зв’язку із хворобою (у тому числі на COVID-19), травмою, самоізоляцією, доглядом за хворою дитиною та вагітністю та пологами. Загальна кількість днів непрацездатності склала понад 35 тисяч.

Нагадуємо, що основним джерелом формування коштів Фонду соціального страхування України є страхові внески страхувальників та застрахованих осіб.

Дата фінансування Фондом допомоги прямо залежить від дати подання заяви-розрахунку роботодавцем, сформованої на підставі листків непрацездатності працівників. Усі заяви-розрахунки оплачуються виключно в порядку черговості подання їх страхувальниками до відділень Фонду.

Слідкувати за станом надання матеріального забезпечення застраховані особи можуть онлайн у телеграм-каналі Фонду https://t.me/socialfund.

За матеріалами управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області